ΒΙΟ-ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ

Η KIPI κατασκευάζει καυστήρες pellet από τον Νοέμβριο του 2013, αλλά η εταιρεία ιδρύθηκε το 1994. Το πλεονέκτημά της είναι οι ευρείες τεχνικές γνώσεις και καινοτόμες λύσεις σε πολλούς τομείς. Λειτουργώντας ως «Biuro Techniczno Inżynierskie Jan Gumkowski» σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ολοκληρωμένες γραμμές επεξεργασίας. Από την αρχή της εργασίας μας στον καυστήρα με περιστρεφόμενο θάλαμο καύσης συνεχώς επεκτείνουμε τις γνώσεις μας στις τεχνικές θέρμανσης για να είμαστε αξιόπιστοι συνεργάτες στους πελάτες μας.

Περιστρεφόμενος θάλαμος καύσης για αποφυγή καθαρισμού του καυστήρα.
Οι περισσότεροι καυστήρες απαιτούν καθαρισμό δύο φορές την εβδομάδα. Ο καυστήρας της KIPI χρησιμοποιεί ένα πρωτοποριακό μηχανισμό καθαρισμού – περιστροφική καύση και θάλαμο ανεμιστήρα και έτσι δεν χρειάζεται να καθαρίζετε καθόλου τον καυστήρα. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή – οι απλές λύσεις είναι πάντα οι καλύτερες. Ξεκινήσε την ερευνητική της εργασία για τη λύση αυτή ήδη το 2010. Η ανεξάρτητη έρευνα της κατέληξε σε ένα μοναδικό σχεδιασμό του καυστήρα. Το παρουσιάσαν στην πολωνική αγορά το 2013 και έκτοτε εφαρμόσαμε κάποιες βελτιώσεις που έκαναν τον καυστήρα ένα πολύ φιλικό προς το χρήστη προϊόν.

Ο περιστρεφόμενος θάλαμος καύσης σας εξασφαλίζει την άνεση και την άνεση σας – εξοικονομείτε χρόνο, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για καθαρισμό του καυστήρα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπο βιοκαυσίμου όπως pellet ή κουκούτσι ελιάς.

Ο θάλαμος καύσης περιστρέφεται και καθαρίζεται από τέφρα και σκουπιδάκια εξασφαλίζοντας σταθερή και αποτελεσματική λειτουργία του καυστήρα, αποτρέποντας τυχόν πτώση της χωρητικότητας και φράξιμο.

Σας προσφέρουμε τις πλέον σύγχρονες συσκευές – πλήρως αυτοματοποιημένους καυστήρες για καύση pellet η κουκούτσι ελιάς. Εγγυόμαστε την ποιότητα κατασκευής και τον λεπτομερή σχεδιασμό.

Είμαστε η μοναδική και αποκλειστική εταιρεία στην Ελλάδα που εισαγάγει τον αυτοκαθαριζόμενο καυστήρα και η τεχνολογία μας προστατεύεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας της Δημοκρατίας της Πολωνίας.

Σήμερα προσφέρουμε καυστήρες χωρητικότητας 5-250kW, αλλά σύντομα η προσφορά μας θα περιλαμβάνει επίσης καυστήρες με περιστρεφόμενο θάλαμο καύσης χωρητικότητας 300kW, 350kW και 500kW.

Τα οφέλη σας – ποια είναι τα πλεονεκτήματα των καυστήρων pellet KIPI

 

Εξοικονομήστε χρήματα
Το Pellet και το κουκούτσι ελιάς είναι μια εναλλακτική λύση από άλλα στερεά καύσιμα.
Η λύση που χρησιμοποιούμε – διαιρώντας τον αέρα στον πρωτογενή και μετά τον καύση αέρα – παρέχει πιο αποτελεσματική καύση και λιγότερη ρύπανση.
Επιπλέον, οι καυστήρες μας μπορεί να καίγουν καύσιμα κατώτερης ποιότητας και αγρο-σφαιρίδια που φράζουν άλλους καυστήρες και διακόπτουν τη λειτουργία τους.

Επιπλέον – οι λύσεις μας επεκτείνουν τα διαστήματα συντήρησης και συντήρησης του καυστήρα χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης των κύριων εξαρτημάτων του (το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ο θάλαμος καύσης).

Εξοικονομήστε χρόνο
Οι καυστήρες KIPI με τους περιστροφικούς θαλάμους καύσης λειτουργούν όλη την εποχή χωρίς καθαρισμό. Μόλις γεμίσετε το καύσιμο στο δοχείο.

Ο καυστήρας ανάβει και σβήνει ανεξάρτητα – χωρίς την επέμβασή σας. Μπορείτε να περάσετε με ασφάλεια μια ημερήσια εκδρομή και εάν θέλετε να έχετε πλήρη έλεγχο – μπορείτε να παρακολουθήσετε τη λειτουργία του καυστήρα online.

Άνεση και άνεση
Το δοχείο είναι καθαρό καύσιμο – δεν αναμένεται σκόνη ή ρύπος στο χώρο του λέβητα. Επιπλέον, ο περιστροφικός θάλαμος καύσης του καυστήρα δεν απαιτεί καθαρισμό (οι κανονικοί καυστήρες χρειάζονται καθαρισμό ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα).

Τα προϊόντα μας διαφέρουν πραγματικά από άλλες λύσεις που προσφέρονται στην αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι καυστήρες μας διαθέτουν περιστρεφόμενο θάλαμο καύσης και ανεμιστήρα, ο οποίος ενισχύει την αποδοτικότητα της διαδικασίας αυτοκαθαρισμού του καυστήρα, ο οποίος απομακρύνει τη σκόνη, τη σκωρία και την τέφρα.

Φροντίζετε την οικογένειά σας.
Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού και συντήρησης σε συνδυασμό με την επιλογή παρακολούθησης on-line επιλέγεται συχνά ως λύση για τους ηλικιωμένους – παρέχεται ασφαλής, φθηνή και αβίαστη θέρμανση. Το μοναδικό σας καθήκον είναι να ξαναγεμίσετε το καύσιμο.

Εσείς φροντίζετε για την ασφάλεια
Ο σχεδιασμός του καυστήρα και η σπειροειδής κίνηση του φτερού φλόγας στον τροφοδότη ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αναδρομής. Το σύστημα ελέγχου παρακολουθεί και ειδοποιεί για επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας.

Απλή λειτουργία
Ο διαισθητικός ελεγκτής είναι πραγματικά εύκολος στη χρήση.

Φροντίζετε για το περιβάλλον.
Το pellet είναι οικολογικό καύσιμο.
Σας ενδιαφέρει το περιβάλλον και η οικογένειά σας. Ο καπνός από την καμινάδα είναι ξεκάθαρος χωρίς δυσάρεστη οσμή.

Online έλεγχος
Η επιλογή του on-line ελέγχου σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε τη λειτουργία του καυστήρα όπου κι αν βρίσκεστε.

Παίρνετε το προϊόν της υψηλότερης ποιότητας που έχει σχεδιαστεί για τους τελικούς χρήστες. Η τεχνολογία μας που χρησιμοποιείται στους καυστήρες KIPI είναι μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λύση.

Εάν είστε εγκαταστάτης, η εγκατάσταση και συντήρηση του καυστήρα δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη! Όλα αυτά χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό του καυστήρα (ο μόνος καυστήρας αυτού του τύπου στην αγορά).

 

Αερολέβητας (Κουκούτσι – Agro Pellet)

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Αερολέβητα SPHP-100

Ισχύς Λειτουργίας: 15-120 KW
Η ισχύς λειτουργίας του αερολέβητα μπορεί να μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τις συνθήκες τόσο της εξωτερικής θερμοκρασίας όσο και της θερμοκρασίας θερμαινόμενου χώρου.
Παραγωγή θερμού αέρα 3000-8000 m3/h θερμοκρασίας 30 έως 90 oC
Κατανάλωση: 3-22 Kg/h
Μέση κατανάλωση σε μη μονωμένο χώρο 250 m2 και για θερμοκρασία χώρου 20 oC:
– 5 kg/h με εξωτερική θερμοκρασία 10 oC,
– 10 Kg/h με εξωτερική θερμοκρασία 0 oC.
Θερμαινόμενη επιφάνεια λέβητα 10 m2
Θερμοκρασία καυσαερίων 50-130 oC ανάλογα με την ισχύ λειτουργίας
Βαθμός απόδοσης 93-99 % ανάλογα με την ισχύ λειτουργίας
Απομάκρυνση στάχτης μετά από την καύση 10 τόνων πέλλετ ή 6 τόνων κουκούτσι ελιάς
Μέσος χρόνος απομάκρυνσης στάχτης και καθαρισμού φλογαυλών 15 min

Λέβητες KWM-S (Κουκούτσι-Pellet-Agro Pellet)

Περιγραφή
Οι λέβητες KWM-S είναι η νέα γενιά λεβητών χωρίς επιτήρηση που μπορούν να είναι σε λειτουργία είκοσι τεσσάρων ωρών και είναι σχεδιασμένοι για εξαιρετικά αποδοτική καύση πέλετ και κουκούτσι ελιάς.

Η πολύ υψηλή απόδοση ενέργειας αυτού του τύπου λέβητα φτάνει το 86% με αποτέλεσμα τα χαμηλότερα έξοδα λειτουργίας.

Επιπλέον πλεονέκτημα είναι ασήμαντη ρύπανση του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιώντας τον ελεγκτή και τον φυσητήρα σε συνδυασμό με την ανώτερη καύση και τη διανομή του ρεύματος αέρα με τη χρήση ακροφυσίων καθιστά τη διαδικασία καύσης παρόμοια με το σύστημα παραγωγής με ταυτόχρονη καύση των παραγόμενων αερίων.

Εφαρμογή
Οι λέβητες KWM-S σχεδιάστηκαν για χρήση σε εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης σε κτίρια, εμπορικά κέντρα ή επιχειρήσεις, εργαστήρια, σε αγροκτήματα, σε γυάλινα σπίτια, σχολεία κλπ. Διαθέσιμος βαθμός ισχύος είναι 19 έως 350 kW.

Οι λέβητες KWM-S διαθέτουν οικολογικές βεβαιώσεις και πιστοποιητικά συμμόρφωσης σύμφωνα με το πρότυπο PN-EN 303-5 που εκδόθηκε από το Ινστιτούτο Χημικών Επεξεργασίας Άνθρακα στο Zabrze και πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από το Γραφείο Τεχνικής Εποπτείας για τη διερεύνηση σχεδίων Β1.

Αρχές λειτουργίας
Το σώμα του λέβητα KWM-S αποτελείται από τον θάλαμο λέβητα και τον εναλλάκτη θερμότητας που είναι κατασκευασμένοι από υψηλής ποιότητας πιστοποιημένο χάλυβα.
Ο θάλαμος έχει κυβοειδές σχήμα, στους τοίχους του υπάρχουν ακροφύσια αέρα και στο κάτω μέρος υπάρχει μια σχάρα νερού κατασκευασμένη από βεβαιωμένους σωλήνες με παχύ τοίχωμα.

Ο λέβητας KWM-S εξοπλίστηκε για τον εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του σώματος, πίσω από τον κλίβανο και σχεδιάστηκε ως δύο (19-100kW) ή τέσσερις (125-350kW) αγωγοί καυσαερίων, ανάλογα με την ονομαστική ισχύ.

Ένας τέτοιος σχεδιασμός αφήνει την επίδραση του αυθόρμητου καθαρισμού των αγωγών μεταφοράς και της επίδρασης της πυκνής αιθάλης καμινάδας σε θαλάμους συλλογής οι οποίοι ασφαλίζονται από πτερύγια αναθεώρησης τοποθετημένα σε μία πλευρά του κλιβάνου.

Τα πρόσθετα στοιχεία του κλιβάνου θέρμανσης KWM-S (διπλού αγωγού) είναι σωλήνες (σωλήνες νερού) που βρίσκονται σε αγωγό μεταφοράς και σε δίκυκλο και τετράγωνο αγωγό, βρίσκονται στο άνω μέρος του κλιβάνου καυστήρες κλιβάνου.

Οι λέβητες KWM-S είναι εξοπλισμένοι με θερμική αντοχή σε μεγάλη πόρτα κλιβάνου και πόρτα πλήρωσης με ειδικά σχεδιασμένο θερμικό παρέμβυσμα στο μπροστινό μέρος του σώματος του κλιβάνου θέρμανσης. Ολόκληρο το σώμα ήταν καλυμμένο με υψηλής ποιότητας θερμομόνωση που προστατεύεται από το χαλύβδινο περίβλημα.

Οι λέβητες KWM-S διαθέτουν πιστοποίηση σύμφωνα με τα πρότυπα PN-91 / B-02413 και BN-71 / 8864-27 σχετικά με την ασφάλεια ανοιχτών εγκαταστάσεων θέρμανσης νερού και την δεξαμενή διαστολής ανοίγματος εξαερισμού.

Λέβητες UKS ( Ξυλολέβητας )

Περιγραφή
Οι λέβητες UKS (στάνταρ λέβητες από χάλυβα) εκτιμώνται από πολλούς πελάτες και είναι πολύ δημοφιλείς. Ο ειδικός σχεδιασμός σωλήνων-αγωγών που δημιουργήθηκε για την καύση καυσίμου στο κάτω μέρος τους κάνει να είναι λέβητες με πολύ καλές ιδιότητες θέρμανσης. Είναι αξιόπιστοι και εύχρηστοι. Σχεδιάστηκαν για να καίγουν βιοκαύσιμα όπως pellet και κουκούτσι ελιάς αλλά και ξύλα.

Χρήση και εφαρμογή
Η χρήση τους σε συνδυασμό με τους καυστήρες βιοκαυσίμων μας τους κάνουν πολύ αποδοτικούς εύκολους στη χρήση με αυτοματισμούς θέρμανσης. Οι Το UKS μπορεί να χρησιμοποιηθούν για συστήματα κεντρικής θέρμανσης και χρήσιμο ζεστό νερό σε σύστημα βαρύτητας και σύστημα αντλίας. Σχεδιάστηκαν για να θερμάνουν επίπεδα κτίρια, εμπορικά περίπτερα, αποθήκες, αγροτικά κτίρια, αίθουσες γυαλιού, σχολεία κλπ.

Μορφή
Οι λέβητες UKS αποτελούνται από τον θάλαμο καύσης και τον εναλλάκτη θερμότητας, και οι δύο κατασκευασμένοι από υψηλής ποιότητας πιστοποιημένο χάλυβα. Ο λέβητας έχει κυβοειδές σχήμα και κλείνει από τη σχάρα νερού από τον πυθμένα. Πρόσθετα στοιχεία που παράγουν σημαντική επίδραση στην απόδοση του λέβητα είναι οι ορθοί σωλήνες νερού εγκατεστημένοι στο εσωτερικό του λέβητα.

Οι σχάρες και οι σωλήνες νερού είναι κατασκευασμένοι από πιστοποιημένους σωλήνες υψηλής ποιότητας. Οι εναλλάκτες θερμότητας (εκτός από τον τύπο Ι) βρίσκονται στο πίσω μέρος του λέβητα και έχουν τη μορφή δύο αγωγών μεταφοράς τύπου II ή τύπου IV.
Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει να επιτυγχάνεται αυθόρμητος καθαρισμός των αγωγών μεταφοράς και της πτώσης της καπνοδόχου καπνοδόχου προς τους θαλάμους συλλογής οι οποίοι ασφαλίζονται με καταπακτές αναθεώρησης τοποθετημένους στην πλευρά του λέβητα. Η έξοδος αερίων καύσης τελειώνει με καπναγωγό με κλείστρο αερίων καύσης σχεδιασμένο για ρύθμιση της εκροής αερίων από τον κλίβανο θέρμανσης.

Οι λέβητες UKS είναι εξοπλισμένοι με θερμική αντοχή σε μεγάλη πόρτα κλιβάνου και θύρα πλήρωσης με ειδικά σχεδιασμένο θερμικό παρέμβυσμα στο μπροστινό μέρος του σώματος του λέβητα. Ολόκληρο το σώμα ήταν καλυμμένο με υψηλής ποιότητας θερμομόνωση που προστατεύεται από το χαλύβδινο περίβλημα. Οι λέβητες κεντρικής θέρμανσης UKS πρέπει να εγκατασταθεί σύμφωνα με τα πρότυπα PN-91 / B-02413 και BN-71 / 8864-27 σχετικά με την ασφάλεια ανοιχτών εγκαταστάσεων θέρμανσης νερού και την δεξαμενή διαστολής ανοίγματος εξαερισμού.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Λέβητες UKS-M (Κουκούτσι – Pellet – Ξύλο)

Οι λέβητες UKS-M είναι εκσυγχρονισμένη έκδοση των κλιβάνων θέρμανσης UKS. Ως στάνταρ λέβητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιοδήποτε είδος βιοκαυσίμου (πέλετ ή κουκούτσι ελιάς) αλλά και ξύλου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα κεντρικής θέρμανσης σε επίπεδα κτίρια, εργαστήρια, βιομηχανικά κτίρια και κτίρια κοινής ωφέλειας.

Αρχές λειτουργίας
Διαθέσιμη ονομαστική ισχύς: 12-190 kW. Οι Λέβητες UKS-M πληρούν το πρότυπο ενεργειακής-οικολογικής απόδοσης που αποδεικνύεται με την οικολογική πιστοποίηση που εκδόθηκε από το Ινστιτούτο Χημικών Επεξεργασίας Άνθρακα στο Zabrze. Είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρα και ρυθμιστή με μικροεπεξεργαστή που ελέγχει την απόδοση του λέβητα. Έχουν σχεδιαστεί για τεράστια απόδοση, εύκολο χειρισμό, διατηρεί το σημείο ρύθμισης της θερμοκρασίας στο κατάλληλο επίπεδο και ελέγχει τη λειτουργία της αντλίας κυκλοφορίας.
Αποδίδουν σημαντικά και δεν μολύνουν το περιβάλλον. Οι λέβητες χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλο θάλαμο κλιβάνου, ο οποίος επιτρέπει την πλήρωση της δεξαμενής καυσίμου με σημαντική ποσότητα καυσίμου σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους κλιβάνους θέρμανσης. Το αποτέλεσμα είναι αργή καύση κατά την απλή πλήρωση. Ανάλογα με τα εφαρμοζόμενα καύσιμα και τις μονάδες ελέγχου, ο λέβητα λειτουργεί στο επονομαζόμενο σύστημα μέσου στρογγυλού ρολογιού, το οποίο σημαίνει ότι η πλήρωση καυσίμου πραγματοποιείται μία φορά κατά μέσο όρο είκοσι τέσσερις ώρες. Μεγάλη θύρα πλήρωσης επιτρέπουν τη φόρτωση σημαντικά μεγαλύτερων ποσοτήτων καυσίμου.

Σχεδιασμός λέβητα
Το σώμα του λέβητα UKS-M αποτελείται από κεντρικό θάλαμο και εναλλάκτη θερμότητας κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας πιστοποιημένο χάλυβα. Ο λέβητας είναι κυβοειδούς σχήματος και είναι κλειστός από τον πυθμένα με μια σχάρα νερού κατασκευασμένη από βεβαιωμένους σωλήνες με παχύ τοίχωμα.
Οι λέβητες UKS-M διαθέτουν εναλλάκτης θερμότητας ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του σώματος, πίσω από τον λέβητα και σχεδιάστηκε ως δύο ή τέσσερις όρθιοι αγωγοί μεταφοράς, ανάλογα με την ονομαστική ισχύ. Ένας τέτοιος σχεδιασμός αφήνει την επίδραση του αυθόρμητου καθαρισμού των αγωγών μεταφοράς και της επίδρασης της πυκνής αιθάλης καμινάδας σε θαλάμους συλλογής οι οποίοι ασφαλίζονται από πτερύγια αναθεώρησης τοποθετημένα σε μία πλευρά του κλιβάνου.

Επιπλέον πλεονέκτημα είναι η γραμμή σωλήνων (σωλήνες νερού) που βρίσκεται στο πάνω μέρος του κλιβάνου, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του λέβητα.

Οι λέβητες UKS-M είναι εξοπλισμένοι με μεγάλη πόρτα κλιβάνου και θύρα γεμίσματος με ειδικά σχεδιασμένο θερμικό παρέμβυσμα στο μπροστινό μέρος του σώματος του λέβητα. Ολόκληρο το σώμα ήταν καλυμμένο με υψηλής ποιότητας θερμομόνωση που προστατεύεται από το χαλύβδινο περίβλημα. Οι λέβητες UKS-M πρέπει να εγκαθίστανται σύμφωνα με τα πρότυπα PN-91 / B-02413 και BN-71 / 8864-27 σχετικά με την ασφάλεια ανοικτών εγκαταστάσεων θέρμανσης νερού και την δεξαμενή διαστολής ανοίγματος εξαερισμού.